Čerešňová bublanina

V tomto článku si ukážeme, ako pripraviť čerešňovú bublaninu. Vynikajúci koláčik, na ktorom si pochutí celá rodina. Ide o veľmi rýchly a jednoduchý recept, ktorý pochopí snáď každý...

Aké suroviny budeme potrebovať?

Bublaninu môžete robiť aj s jahodami či slivkami. Tentoraz to však skúsime s čerešňami.
  1. 2 hrnčeky polohrubej múky
  2. 1 hrnček mlieka
  3. 1 hrnček práškového cukru
  4. 2 vajíčka
  5. Pol hrnčeka oleja
  6. Jeden vanilkový cukor
  7. Čerešne (čerstvé alebo zavárané)

Postup prípravy

  1. Najprv si vymastíme plech, na ktorý vysypeme polohrubú múku.
  2. Pripravíme si misku, do ktorej z hrnčeka nasypeme jednotlivé ingrediencie.
  3. Obsah misky vymiešame do hladka (napríklad varechou).
  4. Obsah misky vylejte do plechu a poukladajte čerešne (alebo iné ovocie).
  5. Už takmer hotovú bublaninu pečieme zhruba 25 minút na 180°C a pozorne sledujeme jej farbu. Ak sa chcete uistiť, že je bublanina hotová, použite špáradlo. Ak sa na špáradlo neprilepí cesto, je hotová.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!