Aké suroviny budeme potrebovať?
Bublaninu môžete robiť aj s jahodami či slivkami. Tentoraz to však skúsime s čerešňami.
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 hrnček práškového cukru
- 2 vajíčka
- Pol hrnčeka oleja
- Jeden vanilkový cukor
- Čerešne (čerstvé alebo zavárané)
Postup prípravy
- Najprv si vymastíme plech, na ktorý vysypeme polohrubú múku.
- Pripravíme si misku, do ktorej z hrnčeka nasypeme jednotlivé ingrediencie.
- Obsah misky vymiešame do hladka (napríklad varechou).
- Obsah misky vylejte do plechu a poukladajte čerešne (alebo iné ovocie).
- Už takmer hotovú bublaninu pečieme zhruba 25 minút na 180°C a pozorne sledujeme jej farbu. Ak sa chcete uistiť, že je bublanina hotová, použite špáradlo. Ak sa na špáradlo neprilepí cesto, je hotová.